Svatopluk Skopal (Josef Dvořák)

Svatopluk Skopal - František Kopecký

Věk: 59
Datum narození: 28.5.1951
Znamení: blíženci
Datum narození postavy: 16.1.1919

Charakteritika postavy Josefa Dvořáka: Chlapák, ale často jenom na oko. Všichni o něm vědí, že je to hodný člověk, který se občas rozčílí, ale naše rodina by bez něj nemohla fungovat.

Svatopluk Skopal je český herec a divadelní pedagog, manžel herečky Lenky Skopalové, otec herce Františka Skopala. Po absolutoriu studia herectvi brněnské JAMU, během něhož pohostinsky vystupoval v divadle Husa na provázku působil od roku 1973 ve Státním divadle v Brně. V roce 1976 odešel do Prahy do angažmá ve Vinohradském divadle. V letech 1994 až 2003 vyučoval na pražské DAMU v roli odborného asistenta.

Svatopluk Skopal je podruhé ženatý, jeho první manželkou byla Jitka Váněová (1973-1980), podruhé se v roce 1982 oženil s Lenkou Řehovou (*1954), dnes známou jako Skopalovou. Syn František Skopal z druhého manželství je též hercem.

Filmografie

  • 2009 - Poste restante
  • 2009 - Višňový sad
  • 2009 - Vyprávěj
  • 2008 - Bekyně mniška
  • 2008 - Černá sanitka
  • 2008 - Kanadská noc
  • 2008 - Kouzla králů
  • 2007 - Trapasy
  • 2007 - Začarovaná láska
  • 2006 - Slečna Guru
  • 2005 - Boháč a chudák
  • 2005 - 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem
  • 2004 - Smetanový svět
  • 2003 - Falešné obvinění
  • 2003 - Stará láska nerezaví
  • 2002 - Jak chutná láska
  • 2001 - Manželka Ronalda Sheldona
  • 2001 - O víle Arnoštce
  • 2001 - O ztracené lásce
  • 2001 - Šípková Růženka
  • 1999 - Návštěva staré dámy
  • 1999 - Velký případ
  • 1998 - Dceruška Růže
  • 1998 - Hříšní lidé města brněnského
  • 1998 - Motel Anathema
  • 1998 - Na lavici obžalovaných justice
  • 1997 - Bronzová koruna
  • 1997 - Četnické humoresky
  • 1997 - Harumpant
  • 1997 - Svatba
  • 1996 - Manželská tonutí
  • 1995 - Detektiv Martin Tomsa
  • 1995 - Hříchy pro diváky detektivek
  • 1995 - Když se slunci nedaří
  • 1995 - Kulihrášek a zakletá princezna
  • 1995 - Z hříček o královnách: Záskok pro Sissi
  • 1995 - Život na zámku
  • 1994 - Laskavý divák promine
  • 1994 - Modrý den
  • 1993 - Vikingové z Bronských vršků
  • 1993 - Zázračné dítě
  • 1992 - Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 - Klíče na neděli
  • 1992 - Náhrdelník
  • 1992 - O dvou sestrách a Noční květině
  • 1992 - O princi, který měl o kolečko víc
  • 1992 - Pohádka o prolhaném království
  • 1991 - Honorární konzul
  • 1991 - Láska zlatnice Leonetty
  • 1991 - Šťastlivec Sulla
  • 1990 - Chybná diagnóza
  • 1990 - Milostivé léto
  • 1990 - O Janovi a podivuhodném příteli
  • 1990 - Vlci
  • 1989 - Dlouhá míle
  • 1989 - Dobrodružství kriminalistiky
  • 1988 - Mistr Kornelius
  • 1988 - Návrat
  • 1988 - Rodáci
  • 1987 - Správná trefa
  • 1987 - Viktor Veliký
  • 1986 - Cyrano z Bergeracu
  • 1986 - Dva na koni, jeden na oslu
  • 1986 - O ztracené kuchařce
  • 1986 - Těžká hodina
  • 1986 - Zlá krev
  • 1985 - Marné cesty holubů
  • 1985 - Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1984 - Rubikova kostka
  • 1984 - Sanitka
  • 1984 - Této noci v tomto vlaku
  • 1983 - Co poudala bába Futéř
  • 1983 - Oči pro pláč
  • 1982 - Dlouhá bílá stopa
  • 1982 - Jehla
  • 1982 - Malý pitaval z velkého města
  • 1982 - Sny o Zambezi
  • 1981 - Bocianie hniezdo
  • 1981 - Křtiny
  • 1981 - Opera ve vinici
  • 1981 - Příjemce platí v dolarech
  • 1980 - Jak napálit advokáta
  • 1980 - Panenka
  • 1980 - Už vám není dvacet, paní Bláhová
  • 1979 - Nejlepší žena mého života
  • 1979 - Tchán
  • 1978 - Adriana
  • 1978 - Čarovné prstýnky
  • 1978 - Muž s orlem a slepicí
  • 1978 - Silnější než strach
  • 1978 - Střepy pro Evu
  • 1977 - Jablíčko se dokoulelo
  • 1977 - Muž, který nesmí zemřít
  • 1977 - Nemocnice na kraji města
  • 1977 - Řeknem si to příští léto
  • 1976 - Jenůfa
  • 1976 - Náš dědek Josef
  • 1974 - Kdo hledá zlaté dno
  • 1974 - Slovácko sa nesúdí
  • 1972 - Tím hůř, když padnou
  • 1971 - Hry lásky šálivé

Fotogalerie

Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal