Roman Vojtek (Karel Dvořák)

Roman Vojtek - Karel Dvořák

Věk: 38
Datum narození: 14.4.1972
Znamení: beran
Datum narození postavy: 21.10.1944

Charakteritika postavy Karla Dvořáka: Karel je zásadový muž, který není v jádru ani komunista, ani disident, ale snaží se žít normálním životem a chovat se slušně. To, že někdy dostane nálepku mladého revolucionáře a jindy normalizační šedi, je asi jeho osud.

Cesta tohoto rodáka ze Vsetína k herecké kariéře nebyla vůbec přímočará. Nejprve se vyučil seřizovačem obráběcích strojů a po vyučení také pracoval jako soustružník. Na brněnské JAMU vystudoval muzikálové herectví. Již během studia vystupoval pohostinsky na scéně Městského divadla v Brně, kde také po absolutoriu nastoupil do svého prvního angažmá, kde hrál v muzikálech i v činohře. Pravidelně vystupuje i v Praze v Hudebním divadle v Karlíně nebo nejnověji i v Divadle Hybernia.

O roku 1996 je spolumajitelem nahrávacího a dabingového studia, pracuje i jako divadelní podnikatel v brněnském G-studiu.

V roce 2006 zvítězil v prvním ročníku televizní show StarDance ... když hvězdy tančí. V roce 2009 se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Terezou Janoušovou, s níž má dceru Editu (2010).

Filmografie

  • 2009 - Vyprávěj
  • 2008 - Devatenáct klavírů
  • 2008 - Líbáš jako Bůh
  • 2008 - Peklo s princeznou
  • 2007 - O uloupené divožence
  • 2007 - Svatba na bitevním poli aneb Hodiny před slávou
  • 2007 - Trapasy
  • 2005 - Ulice
  • 2005 - 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem
  • 2003 - Pekelná maturita
  • 2002 - Babylon
  • 2002 - O princezně se zlatým lukem
  • 1999 - Dvojrole
  • 1999 - O bojácném Floriánkovi
  • 1999 - Zakletý vrch
  • 1998 - Jak přišli kováři k měchu

Fotogalerie

Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek
Roman Vojtek