Radek Brzobohatý (František Kopecký)

Radek Brzobohatý - František Kopecký

Věk: 78
Datum narození: 13.9.1932
Znamení: panna
Datum narození postavy: ?

Charakteritika postavy Františka Kopeckého: Slušný vdovec z Lázní Bohdaneč, milý a správný muž, původem saniťák, který se zamiluje na stará kolena do babi Běty a ona do něho.

Radoslav Brzobohatý je český herec a divadelní podnikatel, známý je z filmů Sněženky a machři, Ucho, Pěnička a paraplíčko, Všichni dobří rodáci a z dalších. Známý je i ze seriálů 30 případů majora Zemana, F. L. Věk a Ulice.

Na gymnáziu ve Valašském Meziříčí a na "učňáku" v Krnově hrál v kapelách, v obou městech vystupoval s ochotnickým kroužkem. Od r. 1950 studoval v Praze na DAMU herectví, po absolutoriu nastoupil r. 1955 do MD v Kolíně. Odtud odešel za režisérem Lubošem Poživilem do Mostu. Následovala Olomouc, Příbram, Praha - Divadlo S.K. Neumanna v Libni. V Divadle na Vinohradech v angažmá od roku 1967-1999. Poslední dobou spolupracuje s různými divadly.

Je otcem Ondřeje Brzobohatého a manželem Hany Gregorové, se kterou založil vlastní soukromou divadelní společnost Divadlo Radka Brzobohatého.

Filmografie

  • 2010 - Legenda o Létajícím Cypriánovi
  • 2009 - Vyprávěj
  • 2008 - BrainStorm
  • 2008 - Obchod so šťastím
  • 2008 - Panelák
  • 2008 - Sněženky a machři po 25 letech
  • 2007 - Návrat čápů
  • 2006 - Krev zmizelého
  • 2005 - Černá karta
  • 2005 - Ordinace v růžové zahradě
  • 2005 - Podvraťáci
  • 2005 - Ulice
  • 2004 - Krev zmizelého
  • 2004 - Prsten krále řeky
  • 2004 - Zůstane to mezi námi
  • 2003 - Bloodlines
  • 2001 - Chytit vítr
  • 2001 - O ztracené lásce
  • 2001 - Šípková Růženka
  • 2001 - Z pekla štěstí 2
  • 2000 - Pra pra pra
  • 1999 - Návrat ztraceného ráje
  • 1999 - O princezně z Rimini
  • 1999 - Ortel
  • 1999 - Z pekla štěstí
  • 1998 - Genij vlasti
  • 1998 - Jacobowski a plukovník
  • 1997 - Četnické humoresky
  • 1997 - Nejasná zpráva o konci světa
  • 1997 - Pražský písničkář
  • 1996 - Konto separato
  • 1996 - Periferie
  • 1995 - Cesta peklem
  • 1995 - Má je pomsta
  • 1995 - Tajomstvo šťastia
  • 1994 - Konec velkých prázdnin
  • 1994 - Prosté krutosti
  • 1994 - V erbu lvice
  • 1993 - Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek
  • 1993 - Sedmero krkavců
  • 1992 - Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 - Náhrdelník
  • 1991 - Klauni a vlastenci
  • 1991 - Šťastlivec Sulla
  • 1991 - Wolfgang A. Mozart
  • 1990 - Dětinské hry dospělých
  • 1990 - Chybná diagnóza
  • 1990 - O Janovi a podivuhodném příteli
  • 1990 - Přísahám a slibuji
  • 1989 - Dědeček je lepší než pes
  • 1989 - Dlouhá míle
  • 1989 - Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 - Putování po Blažených ostrovech
  • 1989 - Útěk ze seriálu
  • 1988 - Bronzová spirála
  • 1988 - Cirkus Humberto
  • 1988 - Druhý dech
  • 1988 - Kverulantka
  • 1988 - Malé dějiny jedné rodiny
  • 1988 - Nejlepší kšeft mýho života
  • 1988 - Proces s vrahy Martynové
  • 1988 - Prokletí domu Hajnů
  • 1988 - Rodáci
  • 1987 - Anděl svádí ďábla
  • 1987 - Básník
  • 1987 - O houslích krále snů
  • 1987 - Pád rodu Votických
  • 1987 - Svět nic neví
  • 1986 - Alžbetin dvor
  • 1986 - Dva na koni, jeden na oslu
  • 1986 - Gottwald
  • 1986 - Hvězdy nad Syslím údolím
  • 1986 - Španělská paradentóza
  • 1986 - Zkrocení zlého muže
  • 1985 - Černá země
  • 1985 - Jestli jednou odejdu
  • 1985 - Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1985 - Skalpel, prosím
  • 1985 - Slavné historky zbojnické
  • 1985 - Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1985 - Zastihla mě noc
  • 1984 - Komediant
  • 1984 - Noc smaragdového měsíce
  • 1984 - Povstalecká história
  • 1984 - Rubikova kostka
  • 1983 - Anděl s ďáblem v těle
  • 1983 - Oblouk světla
  • 1983 - Putování Jana Amose
  • 1983 - Záchvěv strachu
  • 1982 - Čtverec mizení
  • 1982 - Dobrá voda
  • 1982 - Dynastie Nováků
  • 1982 - Hořká vůně léta
  • 1982 - Jehla
  • 1982 - Schůzka se stíny
  • 1982 - Sněženky a machři
  • 1982 - Tři mušketýři
  • 1982 - Tři spory: Spor herečky Kvapilové
  • 1982 - Tušenie
  • 1981 - Noční jazdci
  • 1981 - Štědrý den bratří Mánesů
  • 1980 - Hra o královnu
  • 1980 - Romaneto
  • 1980 - Temné slunce
  • 1980 - V hlavní roli Oldřich Nový
  • 1979 - Božská Ema
  • 1979 - Král Krysa
  • 1979 - Modrá planeta
  • 1979 - Postavení mimo hru
  • 1979 - Zlatí úhoři
  • 1978 - Muž s orlem a slepicí
  • 1978 - Princ a Večernice
  • 1978 - Wallenstein
  • 1977 - Jak zničit vlastní mužstvo
  • 1977 - Magermilchbande, Die
  • 1977 - Oddechový čas
  • 1977 - O moravské zemi
  • 1977 - Pyrrhovo víťazstvo
  • 1977 - Zlatá réva
  • 1976 - Běž, ať ti neuteče
  • 1976 - Cesta domov
  • 1976 - Desať percent nádeje
  • 1975 - Když Praha povstala
  • 1975 - Na konci světa
  • 1975 - Otevři oči
  • 1975 - Vlčí halíř
  • 1974 - Deň, ktorý neumrie
  • 1974 - Dlouhá cesta
  • 1974 - 30 případů majora Zemana
  • 1972 - Jana Eyrová
  • 1972 - Muž a žena
  • 1972 - Oáza
  • 1972 - Podezření
  • 1971 - Kat nepočká
  • 1971 - Vím, že jsi vrah...
  • 1970 - Bližní na tapetě: Zeď
  • 1970 - F. L. Věk
  • 1970 - Na kolejích čeká vrah
  • 1970 - Pěnička a Paraplíčko
  • 1969 - Ucho
  • 1969 - Zabil jsem Einsteina, pánové...
  • 1969 - Záhada hlavolamu
  • 1968 - Hříšní lidé města pražského
  • 1968 - Maratón
  • 1968 - Všichni dobří rodáci
  • 1968 - Žirafa v okně
  • 1967 - Dům ztracených duší
  • 1967 - Lucerna
  • 1966 - Cesta řeky k moři
  • 1966 - Dáma na kolejích
  • 1966 - Noc bez úsvitu
  • 1966 - Vrah skrývá tvář
  • 1965 - Nikdo se nebude smát
  • 1965 - Svatba s podmínkou
  • 1965 - Škola hříšníků
  • 1965 - 7 zabitých
  • 1964 - Atentát
  • 1964 - Hvězda zvaná Pelyněk
  • 1964 - Místenka bez návratu
  • 1964 - Skok do tmy
  • 1963 - Čas jeřabin
  • 1963 - Král Králů
  • 1963 - Lucie
  • 1963 - Strach
  • 1963 - Táto, přečti to!
  • 1963 - Zlaté kapradí
  • 1961 - Kohout plaší smrt
  • 1961 - Kotrmelec
  • 1960 - Bílá spona
  • 1960 - Pochodně
  • 1959 - Mstitel

Fotogalerie

Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý
Radek Brzobohatý